Hacamat Nedir ?

Hacamat Nedir?

Hacamat 5000 yıl öncesi mazisi ile öncelikle Mısırlılar tarafından bulunan ancak zamanla tüm Mezopotamya da ve Avrupa’ya yayılan tıp bilimidir. Derinin üzerinden hafif ensizyonlardan çizikleri aracılığı ile vakum yöntemi ile vücutta biriken pis kanı dışarıya atma olarak tanımlanır.

Hacamat nedir denildiğinde yukarıda ki gibi teorik bir açıklamadan ziyade bilimsel açıklaması olarak bu işin araştırmacısı ve bilimsel teknikleri tamamlamış olan kişiler; değişik nedenlerden dolayı vücudun belli noktalarında biriken toksinler dışarı alındığında vücudun bio-elektrik enerjisi ve aurasının yoğunlaşması olarak ta tanımlamaktadırlar. Hem bilimsel, hem halk arasındaki bilinen anlamları aynı anlamı içermiş olsa da hacamatın bu yönü bizlere hem fizyolojik hem de psikolojik hastalıkların tedavisi için kullanıldığını ortaya çıkarmaktadır.

Eski uygarlıklardan, imparatorluklardan sonra günümüzde de yaygın olarak kullanılan bu yöntem İslam coğrafyasında sünneti seniyye olarak ta bilinmekte. Peygamber efendimizin hacamat yaptırması ve sahabe-i ikrama yaptırmalarını önermesi üzerine günümüze kadar sünnet olarak gelen bu yöntem alternatif tıp yöntemlerinde tahtını korumayı başarıyor.

Bizlerde hacamat kursu olarak, yılların tecrübesi ile Türkiye’nin farklı noktalarından bizlerden kurs almak isteyen kursiyerlerimizin istedikleri yer, mekan ve esnek zamanlarda eğitim vermekteyiz. Eğitimlerimiz pratik ve teoriktir. Bu eğitimlerde hacamata dair tüm bilgileri, uygulamalı olarak anlatmakta ve temel sağlık bilgilerini de aktarmaktayız. Kurs bitiminde ise kursiyerlerimize Tababet Akademi ayrıcalığı ile sertifika sahibi yapmaktayız.